top of page

Climbing in Mpousi gorge Konitsa, west Geece

Updated: Oct 6, 2021

Στον Δήμο Κόνιτσας στο πλαίσιο του έργου “Developing and promoting extremetourism in Greece Albaniacross-border area – EX.TOUR», πραγματοποίησε την δημιουργία 80 αναρριχητικών διαδρομών εντός των ορίων του Δήμου σε σημεία ιδιαίτερου ενδιαφέροντος, ώστε να ενισχυθεί και να προωθηθεί ο Αναρριχητικός Τουρισμός στο Δήμο αλλά να ενισχυθεί και η γενικότερη τουριστική προβολή και αξιοποίηση της ευρύτερης περιοχής. Συγκεκριμένα, υλοποίησε την κατασκευή 60 διαδρομών στο φαράγγι της Μπούσης, 10 διαδρομών στην Καλόβρυση και 10 διαδρομών στον Αμάραντο.

Στο πεδίο της Μπούσης είναι ένα φαράγγι πολύ φιλικό προς τις οικογένειες (family friendly) με εύκολη πρόσβαση ώστε να το αναδείξει ως κύριο τουριστικό προορισμό στην περιοχή της Κόνιτσας. Το φαράγγι μπορεί να φιλοξενήσει αναρριχητές ιδανικά το χειμώνα και καλοκαίρι. Για το καλοκαίρι ιδανικοί είναι οι τομείς (sector), Κολλονέλο, River Side, Εκπαιδευτικά, Αρχή, Μπούζι, Bernd, Bonsai και Πεκλάρι, ενώ για το χειμώνα ιδανικοί είναι οι τομείς Χειμερινά και Λημέρι. Όμως αναλόγως της ώρας, υπάρχει η δυνατότητα να γίνεται αναρρίχηση στη μια ή στην άλλη πλευρά όταν δεν φωτίζει απευθείας ο ήλιος τα βράχια.

Το φαράγγι της Μπούσης είναι πάρα πολύ κοντά στην Κόνιτσα και είναι μία ευχάριστη απόδραση είτε για περπάτημα είτε για σκαρφάλωμά, ο επισκέπτης μπορεί να παρατηρήσει το γεωλογικά ενδιαφέρον του φαραγγιού και να αναρριχηθεί σε αυτό.

To πεδίο της Μπούσης, ικανοποιεί τους περισσότερους αναρριχητές από αρχάριο έως πολύ έμπειρο που θα κάνουν τον κόπο να ταξιδέψουν στην περιοχή και να μείνουν για λίγες ημέρες για αναρρίχηση.

Το πεδίο της Καλόβρυσης στη Μέρτζιανη είναι αποτελείται από καλής ποιότητας βράχου, η κατεύθυνση του πεδίου είναι δυτική και προσφέρετε για αναρρίχηση το χειμώνα.

Ο Αμάραντος πρέπει να γίνει γνωστός ως κατεξοχήν καλοκαιρινός προορισμός και η πρόταση να συνδυαστεί με τα ατμόλουτρα που προσφέρει η περιοχή είναι ιδανικός προορισμός για αναρρίχηση και χαλάρωση μετά από μια απαιτητική μέρα με πολύ αναρρίχηση.





























Η αναρρίχηση και ο αναρριχητικός τουρισμός στην περιοχή της Κόνιτσας πρέπει να γίνει μέρος μιας δραστηριότητας που προσφέρει η περιοχή, και ενός δίκτυού της σπορ αναρρίχησης.

Ένα δίκτυο αναρριχητικού προορισμού στις κοιλάδες του Αώου και Βοϊδομάτη ποταμού, του φαραγγιού της Μπούση του Αμάραντο της Καλόβρυση και Πάδων ο οποίος μπορεί ν΄ απασχολήσει έναν αναρριχητή για τρεις ή τέσσερεις ημέρες.


10 views

Recent Posts

See All
bottom of page